Polévka z červené čočky recept
Červená čočka recept
Červená čočka patří mezi oblíbené luštěniny vzhledem k jednoduchosti přípravy a lehké stravitelnosti.
Jaké jsou hlavní výhody červené čočky?
- je výborným zdrojem rostlinných bílkovin
- je bohatá na železo, draslík, hořčík, a
vitamíny B, zejména kyselinu listovou
- vzhledem k vláknině a nízké glykemické náloži (GL) může červená čočka pomoci při udržování stabilní hladiny cukru v krvi
- díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin červená čočka pomáhá udržovat pocit sytosti a podporuje tak kontrolu hmotnosti
- červenou čočku namáčíme maximálně 2 hodiny, je pak vařená do pár minut
- červená čočka je velmi oblíbená pro svojí skvělou chuť, která rozhodně ani vzdáleně nepřipomíná hnědou čočku ze školní jídelny 😉
Takže pokud nevíte jak zařadit do svého jídelníčku luštěniny, začněte s červenou čočkou. Určitě vás nezklame.
Různé druhy luštěnin jsou součástí inviduálních jídelníčků Metabolic Balance®. Jak probíhá tento program najdete zde Co je Metabolic Balance®
Rychlá polévka z červené čočky
Recept na tuhle skvělou polévku další 4 video-recepty jsou součástí
jídelníčku nejen na 14 dní.