Polévka z červené čočky recept 

Červená čočka recept

Červená čočka patří mezi oblíbené luštěniny vzhledem k jednoduchosti přípravy a lehké stravitelnosti.

Jaké jsou hlavní výhody červené čočky?

  • je výborným zdrojem rostlinných bílkovin
  • je bohatá na železo, draslík, hořčík, a vitamíny B, zejména kyselinu listovou
  • vzhledem k vláknině a nízké glykemické náloži (GL) může červená čočka pomoci při udržování stabilní hladiny cukru v krvi
  • díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin červená čočka pomáhá udržovat pocit sytosti a podporuje tak kontrolu hmotnosti
  • červenou čočku namáčíme maximálně 2 hodiny, je pak vařená do pár minut
  • červená čočka je velmi oblíbená pro svojí skvělou chuť, která rozhodně ani vzdáleně nepřipomíná hnědou čočku ze školní jídelny 😉

Takže pokud nevíte jak zařadit do svého jídelníčku luštěniny, začněte s červenou čočkou. Určitě vás nezklame.

Různé druhy luštěnin jsou součástí inviduálních jídelníčků Metabolic Balance®. Jak probíhá tento program najdete zde Co je Metabolic Balance®

Rychlá polévka z červené čočky

Recept na tuhle skvělou polévku další 4 video-recepty jsou součástí 

jídelníčku nejen na 14 dní.